Šest špičkových ateliérů navrhne 62. stanici metra

Zatímco na sídlištích dostávala architektura za minulého režimu často na frak, na stanicích metra si dali soudruzi záležet. Metro bylo výkladní skříní a na jeho podobě pracovali největší machři. Po revoluci se na to bohužel trochu zapomnělo. Teď se to změní u projektu nové stanice Depo Zličín.

ben
0 Shares

Depo Zličín se stane 62. stanicí metra a prodlouží linku B z nynější konečné Zličín. Dlouhá léta vznikaly nové stanice metra bez architektonických soutěží, což je vidět především právě na podobě stanic linky A. Pro další stanici béčka ale vyhlásil DPP a Metroprojekt architektonickou soutěž.

Architekti mají za úkol navrhnout nejen novou stanici, ale také jak si představují její okolí, včetně například parkové úpravy. Výstavbě stanice přitom bude předcházet vybudování nového objektu garáží P+R o kapacitě až 500 parkovacích stání.

Depo Zličín bude mít pro dopravu na západě Prahy klíčový význam. Na konečnou metra B tu budou přestupovat parkující řidiči a cestující z příměstských autobusových inek. A samozřejmě poslouží místním, jejichž počet neustále roste.

Soutěže se účastní 6 ateliérů a její výsledky Praha představí již letos na jaře.