Sezóna přívozů odstartovala

Začalo jaro a Vltavu už zase brázdí všechny pražské přívozy. Ke dvěma celoročním linkám P1 a P2 se přidaly čtyři další. Na nich budou v provozu do konce října, a kromě cesty do práce poslouží přívozy určitě také k romantickému svezení po Vltavě.

0 Shares

Zatěžkávací zkouškou projde trasa P3 Lihovar – Dvorce, která zřejmě převezme část cestujících z autobusových linek vedených přes Barrandovský most. Očekává se totiž, že rozsáhlá rekonstrukce mostu i autobusovou dopravu zpomalí. Právě kvůli tomu byly intervaly přívozu P3 zkráceny z původních 20 minut na 15 a ve špičce dokonce na 10. Pé trojka od Lihovaru na podolskou stranu pluje navíc po kratší trase. Místo na Veslařský ostrov přívoz míří z Lihovaru přímou cestou do Dvorců, kde se podařilo zprůchodnit areál Žlutých lázní. Z přívozu lze ve Dvorcích rychle přestoupit na tramvaje jedoucí po nábřeží nebo autobusy směřující vzhůru na Budějovickou.

Svoji poslední sezónu si odkroutí přívoz P7 na trase Pražská tržnice – Rohanský ostrov. V příštím roce už totiž nejkratší spojení mezi Karlínem a Holešovicemi povede po Štvanické lávce, jejíž stavba byla zahájena letos v zimě.

Informace o všech pražských přívozech a jejich jízdní řády naleznete zde.