CityElefant vyráží na tratě v novém designu

Po autobusech a tramvajích vyrazil v novém designu Pražské integrované dopravy také první příměstský vlak. Třívozová jednotka CityElefant bude v novém kabátě obsluhovat pražské a středočeské páteřní vlakové linky S. V budoucnu jej ponesou všechny vozy PID a díky modernímu barevnému řešení každý pozná, kde může jezdit s Lítačkou.

0 Shares

CityElefant získal nový nátěr v rámci modernizace, kterou postupně procházejí všechny tyto příměstské vlaky. V Praze a Středočeském kraji jezdí celkem 70 jednotek CityElefant a 25 již modernizací prošlo. Investice do nového vybavení zvyšují komfort cestování a vytvářejí z vlaků skutečně moderní prostředky pro cestování napříč regionem. Modernizace zahrnuje například nové sedačky nebo doplnění zásuvek 230 V pro napájení mobilů a notebooků. Soupravy CityElefant jsou nasazovány na páteřní linky S1, S2, S4, S7, S9 a S22. Denně najedou v průměru téměř 32 000 km.

Jednotná podoba vyzdvihuje hlavní přínos integrované dopravy, možnost cestovat napříč Prahou i regionem na jednu jízdenku bez ohledu na druh dopravy či dopravce. Postupně bude podoba každého autobusu, tramvaje, vlaku nebo metra neodmyslitelně patřit k jedné značce.