Do Opletalky se po 44 letech vrátily tramvaje

Po 44leté přestávce se do Opletalovy ulice vrátily tramvaje. Zatím jenom v roli náhradní dopravy při víkendové výluce metra C. Natrvalo tu začnou jezdit po výstavbě nové trati kolem Vrchlického sadů.

0 Shares

Opletalovou ulicí jezdily tramvaje pravidelně naposledy v roce 1978. Dočasně se vrátily do nově zbudované dvojice zastávek Hlavní nádraží v blízkosti křižovatky Opletalovy a Bolzanovy ulice, kam zajíždějí tramvaje náhradní dopravy XC.

Náhradní tramvajová doprava jezdí v době přerušení provozu na lince metra C kvůli výměně stropní desky a modernizaci vestibulu ve stanici Florenc. Ta sice po většinu času probíhá za plného chodu metra, ale při odstraňování téměř třicetitunových nosníků přece jen musí být provoz mezi stanicemi Florenc a Vltavská zastaven. Výluky jsou vždy naplánovány na víkend a v letošním roce jich bude celkem šest, než se na Florenci podaří vyměnit celkem 131 nosníků a nahradit monolitickou betonovou stropní desku.

V budoucnu bude tramvajová trať z Opletalovy ulice pokračovat přes Vrchlického sady kolem budovy Hlavního nádraží směrem k Národnímu muzeu a dál na Vinohrady.

Foto: Daniel Šabík (DPP)