Opravy Barranďáku: díky řidičům a MHD zatím bez větších potíží

Dvacet až pětadvacet minut, déle se na Barrandovském mostu po jeho uzavření nečekalo. A to je za námi 10 dnů, kdy se odehrávala ta nejnáročnější část oprav a v provozu byl ve směru od Strakonic a Příbrami pouze jeden jízdní pruh. Problémy nelze samozřejmě vyloučit v dalších dnech, ale první kritické období je za námi.

0 Shares

Největší díky za to, že doprava v Praze nekolabuje, patří pochopitelně všem řidičům. Ti jezdí stále velmi ukázněně a pomáhají tak k co největší plynulosti jízdy. Využívat mohou i objízdné trasy, doporučené Technickou správou komunikací. Ty vedou z velké části po Pražském okruhu, kde je po dobu oprav otevřen sjezd na Písnici. Rozšířená je kapacita křižovatky u mostu Závodu míru ve Zbraslavi, otáčet se lze na nové rampě u smíchovského Lihovaru. Ideální při cestě autem do Prahy je nyní využívat mobilní mapové aplikace, které aktuálně vyhodnocují úroveň dopravy a volí pro řidiče tu nejrychlejší trasu.

Významný podíl na zatím relativně klidné situaci na Barrandovském mostě mají cestující, kteří využili místo automobilu posílené městské hromadné dopravy. Ta v době rekonstrukce představuje optimální volbu. Dopravní podnik na pravém vltavském břehu například výrazně posílil tramvajovou linku 21. Častěji v této části Prahy také jezdí vlak mezi Zbraslaví a Braníkem. Pro plynulejší příjezd k Barrandovskému mostu slouží autobusům MHD vyhrazené jízdní pruhy v Jeremenkově, Vrbově, Modřanské a v ulici Ke Krči. Pro spojení mezi oběma vltavskými břehy lze využít také přívoz P3 mezi Dvorci a Lihovarem, který jezdí ve zkrácených intervalech, a nově zavedený P4 z Velké Chuchle do Modřan. Výhodné je – samozřejmě pro ty, kdo mají v dosahu nádraží – používat vlaky příměstské dopravy, což platí zejména pro tratě do Berouna a Dobříše.

Foto: TSK