Klánovice nabízí ochutnávku nového informačního panelu MHD

Nový digitální panel s podrobnými informacemi o odjezdech autobusů a vlaků byl instalován na zastávce Nádražní Klánovice sever. Jde o jednu z prvních ochutnávek designu studia Olgoj Chorchoj, které pro Prahu vytvořilo podobu panelů, označníků, ale i celých zastávek MHD.

0 Shares

Zatímco s výměnou zastávek MHD začala Praha již v zimě, a ještě letos jich osadí 200, nové informační panely, označníky či totemy u vstupu do metra budou osazovány jen na vybraných místech v jednotkách kusů, například na Palmovce, Nádraží Holešovice nebo Hájích. Na odjezdové digitální panely s online informacemi se mohou cestující těšit také na autobusových zastávkách na Proseku, Ládví či Budějovické. A orientačními prvky bude osazena pěší trasa ze Staroměstského náměstí na Výstaviště. V rámci pilotního projektu chce totiž město ověřit, jak se systém líbí přímo cestujícím a jak v praxi funguje. Pilotní projekt právě startuje a teprve po něm bude rozhodnuto o finálním nasazení nových prvků.

Novou podobu jednotného informačního systému schválila Praha letos na jaře a jeho prvky budou postupně instalovány v celé pražské hromadné dopravě. Instalace bude probíhat v rámci nejrůznějších oprav či rekonstrukcí, ale především u všech nových staveb. Již od počátku se tak objeví na nové lince metra D, v rekonstruované stanici Jiřího z Poděbrad, na Terminálu Smíchov či na otevíraných P+R parkovištích.

Foto: PID