Trať z Prahy do Kladna má blíž k realizaci

Modernizace železničního spojení Prahy a Kladna se o další krok přiblížila realizaci. Správa železnic získala pravomocné územní rozhodnutí pro nejdelší úsek ze série staveb, patnáct kilometrů trati Praha-Ruzyně – Kladno. Jeho přestavba přinese zvýšení rychlosti jízdy vlaků až na 140 km/h, plně bezbariérové stanice a zastávky a skoro 1100 nových parkovacích míst.

0 Shares

Projekt modernizace úseku mezi stanicemi Praha-Ruzyně a Kladno zahrnuje především zdvoukolejnění a elektrizaci trati. Kompletní přestavbou projde stanice Hostivice, která získá dvě ostrovní nástupiště a dva podchody. Stanice Jeneč bude mít plně bezbariérová nástupiště přístupná z vybudovaného podchodu. Dnešní stanice Unhošť se zruší a nahradí ji zastávka Malé Přítočno na postavené přeložce trati. Postaví se také zastávky Hostivice-Jeneček a Pletený Újezd, které výrazně zvýší dostupnost železnice pro obyvatele z přilehlých lokalit. Kompletní rekonstrukcí projde zastávka Pavlov.

Součástí projektu je také výstavba parkovišť P+R. Vznikne parkovací dům v Hostivici (461 míst) a parkoviště v Jenči (256 míst) a Malém Přítočnu (384 míst). Dohromady půjde o téměř 1100 parkovacích míst.

Vizualizace: Správa železnic