Hromadná doprava najíždí na plný provoz

Prázdninové jízdní řády v Praze a středních Čechách končí a od počátku září se vrací do své standardní podoby. S koncem léta přibývají v Pražské integrované dopravě spoje, které zlepší propojení některých měst v okolí na Prahu.

0 Shares

V pražské dopravě se opět zkrátí intervaly linek metra, tramvají i autobusů, znovu začnou jezdit školní linky a školní spoje na příměstských linkách. Přímo v hlavním městě se spoje změní jen v několika případech, nejvýznamnější bude rozšíření noční dopravy v oblasti Zbraslavi pomocí nové linky 917 z Modřan do Lipenců, současná linka 907 změní trasu do Baní. Zavedeny budou též tři nové školní linky v oblasti Vinohrad, Košíř a Cholupic pro přímé spojení k tamním základním školám.

Některá města z okolí Prahy budou mít vylepšené spojení mezi sebou i do Prahy. Vznikne například nové přímé spojení Říčan s Úvaly a Českým Brodem novou linkou 686 a prodlouženou linkou 435, což zvýší dopravní obslužnost Říčan. Na Dolnobřežansku je doprava soustředěna do páteřní linky 333 ke stanici metra Kačerov a stávající linka 331 je přetrasována přes Vestec k metru Opatov, čímž je zajištěno nové přímé spojení Dolnobřežanska s oblastí Jižního Města a lépe jsou obslouženy obce v okolí Dolních Břežan a rozrůstající se vědecko-technické areály v oblasti Vestce a Zlatníků-Hodkovic. Školní spoje od září lépe propojí oblasti Dolních Břežan a Jesenice.

Podrobný přehled změn v dopravě zveřejnil ROPID na svém webu.

Foto: DPP – Václav Holič