Nový, šedo-červený design pražské dopravy získal prestižní světovou cenu

Nová jednotná vizuální identita pražských autobusů, tramvají, příměstských vlaků a v budoucnu i vozů metra boduje ve světovém designu. Šedo-červená kombinace získala ocenění v Red Dot Awards, jedné z neprestižnějších světových designerských soutěží.

0 Shares

Autorské studio superlative.works uspělo na Red Dot Awards v kategorii Korporátní design a identita a design Pražské integrované dopravy se tak může pyšnit známkou nejvyšší kvality Red Dot Winner. Nová tvář PID přitom již před tím získala cenu Czech Grand Design.

V nových barvách již v současné době jezdí 140 autobusů i elektrobusů v Praze i Středočeském kraji, 6 tramvají a jedna vlaková jednotka CityElefant. A postupně se oceňovaná vizuální identita zavádí na další vozy a soupravy, buď při jejich rekonstrukci, nebo při nákupu zcela nových tramvají a autobusů. V novém vizuálním stylu budou již od začátku jezdit soupravy na budované lince metra D. Aplikuje se také na informační materiály, propagační tiskoviny a promítne se rovněž do podoby Lítačky.