S jarem se na Vltavu vracejí přívozy

Se začátkem jara Vltava ožila přívozy, jimž odstartovala plavební sezóna. Ke dvěma celoročním linkám P1 a P2 se přidalo pět dalších. Přívozy se již staly neodmyslitelnou součástí pražské MHD a s využitím běžné jízdenky nebo Lítačky denně zkracují cestu přes Vltavu tisícům cestujících z řad místních i turistů.

0 Shares

Přívozy P3 (Lihovar – Dvorce), P5 (Císařská louka – Kotevní – Výtoň) a P6 (Lahovičky – Nádraží Modřany) budou v provozu do konce října. Přívoz P7 bude mezi Pražskou tržnicí a Rohanským ostrovem jezdit do doby otevření Štvanické lávky, které se předpokládá v červenci. Pak bude jeho provoz ukončen, a naopak se rozjede přívoz P4 z Velké Chuchle do Modřan.

Za loňský rok přepravily pražské přívozy více než 619 tisíc lidí. Nejvytíženějším přívozem byla tradičně linka P2 mezi Podbabou a Podhořím, která přepravila 219 tisíc lidí a 23 tisíc kol. V průměru tímto přívozem denně cestuje 600 lidí. Druhým nejvyužívanějším přívozem byla linka P5 z Císařské louky na Výtoň a smíchovskou náplavku (119 tisíc lidí). Třetí příčku obsadil přívoz P7 mezi Holešovicemi a Karlínem (88 tisíc lidí).

Podrobné informace o pražských přívozech a jejich jízdní řády naleznete zde.