Praha má druhou nejlepší městskou dopravu na světě!

I když si Pražané někdy nahlas stěžují na to, jak v hlavním městě jezdí autobusy, tramvaje či metro, ve skutečnosti nedají na veřejnou dopravu dopustit. V celosvětovém průzkumu cestovatelského portálu TimeOut ohodnotili pražskou MHD tak vysoko, že Praha byla vyhlášena jako město s druhou nejlepší městskou dopravou na světě! Lepší hodnocení mezi padesátkou světových metropolí získal jen Berlín.

0 Shares

Vydavatel turistických průvodců Time Out do svého průzkumu zapojil 20 tisíc lidí v 50 městech celého světa a jejich obyvatel se ptal, jak jsou spokojeni s veřejnou dopravou. 96 procent Pražanů v průzkumu dopravu v hlavním městě pochválilo, což Prahu vyneslo na stříbrnou příčku za vítězný Berlín. V první desítce žebříčku figurují pouze zástupci Evropy a Asie. Evropu kromě Berlína a Prahy zastupuje ještě Kodaň na čtvrtém místě, Stockholm na pátém a Amsterodam na desátém. Z asijských metropolí je pak vysoko hodnocena doprava v Tokiu (třetí příčka za Prahou). Singapur, Hong Kong, Tchaj-pej a Šanghaj zaujímají šestou až devátou pozici.

„Česká metropole je jedním z nejkrásnějších měst v Evropě a síť veřejné dopravy to jen podtrhuje. V našem průzkumu vysokých 96 procent Pražanů uvedlo, že jejich město je snadno dostupné veřejnou dopravou. A není to jen pohodlné, je to také velice působivé,“ napsal mimo jiné Time Out. Současně upozornil na krásné pohledy na historické památky z pražských tramvají nebo design stanic metra.