Z Holyně do Slivence pojedou tramvaje již letos

Dopravní podnik zahájil stavbu další tramvajové trati. Půlkilometrový úsek z Holyně do Slivence naváže na loni otevřenou část ze Sídliště Barrandov. Na nový úsek vyrazí tramvaje už na konci října.

0 Shares

Nově budovaná trať sice prodlužuje vedení tramvají v této části města jen o relativně malý kus, ale přesto je velice důležitá, a to nejen pro současné obyvatele Holyně a Slivence. Koleje totiž míří do prostor budoucí zástavby, v níž bude bydlet 8000 lidí. Ti už budou moci hned při nastěhování využívat přivedenou tramvaj, která je pohodlně dopraví až do centra. V blízkosti konečné smyčky (ta samotná bude mít délku 600 metrů) by mělo v budoucnu vzniknout také P+R parkoviště a vyrůst obchodní centrum. Díky smyčce na konečné zastávce také odpadne nutnost nasazovat na tuto úsek jen obousměrné tramvaje. Nynější konečná v Holyni je totiž řešena jako úvrať.

Kromě samotného tělesa, tratě a smyčky se v rámci stavby vybudují také bezbariérové zastávky v prostorech obratiště a chodník od zastávek ve smyčce směrem k podchodu pod ulicí K Barrandovu. Zde naváže na již vybudovaný chodník s veřejným osvětlením a alejí stromů, který vede k domu seniorů v centru Slivence.

Pražská tramvajová síť se díky této stavbě letos rozroste hned o tři nové úseky. Kromě trati do Slivence se letos začne jezdit v úseku z Modřan do Libuše a z Divoké Šárky na Dědinu.

Foto: DPP – Daniel Šabík