V autobusech půjde platit kartou

Už žádné hledání drobných po kapsách nebo psaní esemesek na poslední chvíli! Ve všech pražských autobusech půjde platit kartou! Celkem 1200 samoobslužných platebních terminálů nainstaluje Dopravní podnik ve vozech ještě letos, nejpozději počátkem příštího roku.

0 Shares

Jde o dobrou zprávu především pro ty, kteří nemají Lítačku a městskou dopravou jezdí jen občas. Například turisty nebo přespolní, kteří přijeli do hlavního města za nákupy, prací nebo kulturou. Ti tak nemusí hledat jízdenkové automaty a shánět lístek předem. Není třeba myslet na dostatek drobných v peněžence, ani nosit pomuchlané jízdenky někde zastrčené v kapse. A nikoho už nezaskočí zrovna nefungující prodejní automat. Stačí prostě nastoupit do vozu a jízdné zaplatit fyzickou kartou nebo virtuální kartou v mobilu. Doposud tahle alternativa fungovala jen v pražských tramvajích a vestibulech metra.

V terminálech půjdou platit jízdenky pro jednotlivou jízdu nebo krátkodobé jízdenky pro spoje na území Prahy, a to na 30 či 90 minut nebo na 24 hodin, včetně varianty zlevněného jízdného. V autobusech (a také v elektrobusu a trolejbusu) budou terminály umístěny vždy v blízkosti druhých dveří. Akceptovat budou jakékoliv debetní nebo kreditní karty asociací Europay, MasterCard nebo Visa.