Rozhodněte, jak budete sedět v metru

Znáte to z vlastní zkušenosti. Každý si při jízdě pražskou dopravou sedá jinak. Někdo dopředu, jiný chce být u okénka a další nerad sedí proti směru jízdy. Cestující teď mohou svým hlasem ovlivnit, jak se bude v příštích letech sedět v metru.

0 Shares

Dopravní podnik spustil na svých stránkách anketu, v níž mají lidé možnost vyjádřit se ke svým preferencím při jízdě metrem. Odpovědi na 12 otázek (odpovídat by měli ti, kteří jezdí metrem alespoň jednou týdně) poslouží pro rozhodování o údržbě či výměnách sedaček ve vlacích. Anketa běží do konce dubna.

Dopravní podnik chce podle ohlasů cestujících rozhodnout, zda otočí o 90 stupňů jednosedačky ve vozech na lince A a B. Hodně lidí na nich totiž stejně sedí tak, jako by sedačky byly otočeny čelem dovnitř vozu. Variantu otočení již Dopravní podnik experimentálně ověřoval a nyní by mohlo dojít k úpravě ve všech vozech, kde je to možné. Především by však výsledky ankety měly být zohledněny při řešení uspořádání sedadel v nových autonomních vlacích, které budou jezdit na linkách D a C.