Na Dědině vyroste parkovací dům pro místní

Další parkovací dům na okraji města je na obzoru. Vyroste na sídlišti Dědina a zajistí pohodlné kryté stání pro 290 aut. Stavět se začne v příštím roce a v roce 2024 bude hotovo.

0 Shares

Parkovací dům na Dědině je specifický v tom, že je v podstatě určen pouze místním, zatímco jiné kapacity tohoto typu, které Praha staví na okrajích města, slouží také přespolním dojíždějícím do města za prací. Na Dědině se totiž již letos v létě začne stavět tramvajová trať ze současné konečné v Divoké Šárce. A její stavba bohužel zhruba 130 současných parkovacích stání ukrojí. Parkovací dům je ovšem lidem ze sídliště více než dvojnásobně nahradí.

Pražští radní již odsouhlasili vypsání veřejné zakázky na výstavbu parkovacího domu a zároveň schválili celkové investiční náklady, které činí 290 milionů korun. Objekt parkovacího domu v ulici Vlastina u křižovatky s ulicí Drnovská bude řešen jako železobetonový skelet se třemi nadzemními podlažími a jedním částečně zapuštěným suterénem. Střecha objektu bude částečně kryta pergolou s popínavou zelení, která bude i na stěnách orientovaných k přilehlému panelovému domu.