Dopravní podnik přebarvil zastávková tabla do ukrajinských barev

Ukrajinská, Krymská, Volyňská, Zborovská. Dopravní podnik přemaloval „ukrajinské“ zastávky do modrožlutých ukrajinských národních barev. A k tomu přidal i Náměstí Míru.

0 Shares

Jako jedno ze symbolických gest solidarity s Ukrajinou přišel Dopravní podnik s originálním nápadem. Tabla zastávek MHD, které nesou ukrajinské místopisné názvy, přebarvil modro-žlutě. Ukrajinské národní barvy tak dostaly na pomezí pražských Vršovic a Vinohrad zastávky Ukrajinská, Krymská, Volyňská a na Smíchově zastávka tramvají Zborovská. A jako výraz touhy po ukončení nesmyslné agrese byla v ukrajinských barvách vyvedena i tabla na Náměstí Míru.

Tabla jsou umístěna přímo v pražských ulicích, ale zájemci si mohou jedno nebo dokonce celou sérii koupit také na stránkách fanshopu Dopravního podniku. Veškerý výtěžek z prodejů bude DPP zasílat na veřejný sbírkový účet „Charita pro Ukrajinu“.

Dopravní podnik kromě toho věnuje partnerským dopravním podnikům na Ukrajině všech 15 provozuschopných vyřazených a neprodaných tramvají T6A5. Přeprava proběhne, až to bezpečnostní situace na Ukrajině umožní. Podle aktuální situace Dopravní podnik ukrajinským partnerům nabídne i provozuschopné městské autobusy, které již nebude potřebovat pro pražské či příměstské linky.