Lítačka zastropovala denní jízdné na 120 korunách

Z pražské Lítačky mohou mít užitek i cestující, kteří si nekupují jízdné na delší časové období. Nová funkce v aplikaci PID Lítačka totiž zastropovala denní jízdné na 120 korun. Zastropování platí pro jízdy na území Prahy, tedy v pásmech P, 0, B.

0 Shares

Nová funkcionalita zajistí, že jakmile cestující v rámci jednoho dne využije v mobilní aplikaci PID Lítačka jízdenky v hodnotě 120 Kč (což odpovídá ceně celodenního jízdného), aplikace mu automaticky nabídne možnost cestovat dál už zadarmo, a to až do 1:30 následujícího dne. Tento takzvaný capping je výhodný pro lidi, kteří nemají časové kupóny a kupují si jen jednotlivé jízdy. Zatímco doposud například zaplatil cestující za pět třicetiminutových jízdenek 150 Kč, nově už jej aplikace „nepustí“ dál než na limit 120 korun. Nikdo tak už nemusí přemýšlet, jakou si koupit jízdenku a řešit, jak je to pro něj zrovna nejvýhodnější.

Zastropování představuje jeden z kroků k dalšímu rozšiřování funkcionalit Lítačky. Již nyní může posloužit například jako čtenářský průkaz v knihovně, lze ji použít k nabíjení elektromobilů v síti PREpoint nebo pro slevy na vstupech do ZOO. Aktuálně se připravuje možnost platit s pomocí Lítačky za parkování v zónách placeného stání.