Koleje v Opletalce? Jsou zpět!

To není déjà vu, ale realita. V Opletalově ulici se opět objeví tramvaje. Nejprve v rámci náhradní dopravy, ale už za dva roky sem tramvaje zamíří nastálo.

44 Shares

Kdo z vás pamatuje dobu, kdy v Opletalce ještě jezdily pravidelně, určitě už teenagerem není. Poslední tramvaj tu totiž projela v roce 1978. Ale malé torzo slepých (v dopravácké hantýrce také kusých) kolejí na křižovatce s Bolzanovou ulicí tu zůstalo ještě dlouho poté.

Kolejový svršek na křižovatce Opletalovy a Bolzanovy byl loni zrekonstruován a obnovená slepá trať se stala první zárodkem chystané tramvajové spojky skrze Vrchlického sady kolem Hlavního nádraží do Vinohradské ulice. Ta by měla vzniknout v roce 2024. Koleje ale najdou využití už letos, v rámci náhradní tramvajové dopravy, která bude zavedena během výměny stropní desky ve stanici metra Florenc.

Stanice metra Florenc se už letos na déle než čtyři roky promění ve staveniště. Dopravní podnik zde bude za 1,3 miliardy rekonstruovat stropní desky a provádět další úpravy podchodu a vestibulu stanice. Provoz metra bude zachován, pouze při odstraňování starých či uložení nových nosníků bude na nezbytně nutnou dobu o některých víkendech přerušen. Právě na tyto dny bude DPP zavádět náhradní tramvajovou dopravu mezi Hlavním nádražím, Vltavskou a Nádražím Holešovice, která využije trať a zastávku v Opletalově ulici.

119 Comments

  1. Rochell

    What i don’t realize is in reality how you’re now not actually a lot more
    neatly-preferred than you may be right now. You’re so intelligent.
    You realize thus significantly when it comes to this matter, produced me in my opinion imagine
    it from numerous numerous angles. Its like men and
    women don’t seem to be fascinated until it’s one thing to do with Lady gaga!
    Your personal stuffs great. At all times handle it up!

  2. celestique.top

    Wow, marvelous weblog structure! How lengthy have you ever
    been blogging for? you made running a blog look easy.
    The overall glance of your site is great, let alone the content!

    You can see similar here najlepszy sklep

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.