Praha chystá v Braníku u řeky novou stezku pro chodce i cyklisty, bude na ní i lávka

Při rekonstrukci vltavského nábřeží u Ledáren v Braníku vznikne nová stezka pro cyklisty, pěší a in-line bruslaře. Nová cesta bezpečně propojí dva konce stávající páteční cyklostezky A2 přímo podél břehu Vltavy a vznikne na ní i lávka přes malý říční záliv. Stavět se začne ještě letos.

0 Shares

V rámci chystané rekonstrukce náplavky vznikne na zhruba 600 metrech nová zpevněná komunikace podél nábřežního prostoru v blízkosti řeky Vltavy. Trasa plánované stezky na svém začátku překonává Kunratický potok po stávajícím mostku, následně povede přes záliv v blízkosti vodáckého klubu, který bude přemostěn lávkou. Za ní stezka povede podél břehu Vltavy a směrem k ulici U Kempinku, kde bude napojena na stávající cyklotrasu A2. Projekt s náklady 65 milionů korun bude zahájen ještě v letošním roce a dokončen v roce 2023.

V loňském roce Praha otevřela 21 kilometrů nových cyklotras, z nichž největší část připadla na úseky, které doplňovaly dlouhodobě chybějící části na jinak souvislých trasách. V letošním roce se v hlavním městě zprovozní 16 nových úseků cyklistických tras.

Foto: TSK