Cestu z Holešovic do Karlína zkrátí nová lávka

Dnes by šel z Karlína do Holešovic jen dobrodruh. Přechod Hlávkova mostu totiž není žádná pohodová procházka, ale spíš trmácení mezi stovkami aut, v hluku a smogu. Za 12 měsíců ale překlene Vltavu mezi Karlínem a Holešovicemi nová Štvanická lávka, po níž přejdete z břehu na břeh za pár minut.

0 Shares

Díky dohodě mezi městem a soukromými vlastníky pozemků v Karlíně začíná dlouho očekávaná stavba lávky HolKa pro pěší a cyklisty, která propojí Holešovice, Štvanici a karlínské Rohanské nábřeží. Po jejím dokončení se určitě uleví všem, kteří přes Vltavu v těchto místech nejedou autem. Hlávkův most, který bezprostředně navazuje na magistrálu, je totiž jednou z nejfrekventovanějších komunikací v Praze. A přecházet jej pěšky nebo přejíždět na kole rozhodně nepředstavuje žádnou romantiku.

Díky lávce se karlínští dostanou za pár minut před brány Holešovické tržnice. Urychlí se také cesta lidem z Žižkova, protože svojí polohou navazuje na Vítkovský tunel. Stoprocentně ji ocení cyklisté, protože propojí cyklostezky na protilehlých vltavských březích. Lávka zároveň přinese bezbariérový vstup na ostrov Štvanice, který by měl projít rozsáhlou revitalizací a stát se významným rekreačním místem s potenciálem podobným pražským náplavkám.

Takže nová lávka HolKa za 198 milionů korun bude určitě pro všechny Pražany!